Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Noaptea dorințelor împlinite

Noaptea dorințelor împlinite

Mara privea gânditoare fulgii albi de nea care se roteau jucăuși în aer înainte să cadă lin pe pământul rece din fața casei. Începuse să ningă încă de dimineață și deja o pătura albă se întindea peste tot în jur. Casa bunicilor ei urma să fie locul unde își va petrece Crăciunul anul acesta, împreună cu el. Dorise din tot sufletul să fie singuri și departe de lumea zgomotoasă. Vroia ceva simplu, romantic și intim, numai pentru ei doi. Era  fericită și aștepta cu înfrigurare ca el să intre vesel pe ușă cu un bradul mare și stufos pe care

aveau să îl împodobească împreună. Îi părea rău că dimineața plecase supărat de acasă, după ce ea îi reproșase că nu reușise să cumpere un brăduleț și riscau să petreacă noaptea de Crăciun fără așa ceva, ceea ce era de neimaginat. Rezistase cu greu să îl întrebe dacă i-a cumpărat un cadou cu toate că murea de curiozitate să știe ce anume avea să primească. Îi plăceau la nebunie surprizele, așa că trebuia să aibă răbdare, încă puțin.


Deja se înserase și el nu ajunsese acasă. Îngrijorarea începuse să pună stăpânire pe Mara.  Se uită din nou pe geam. Nu mai ningea iar luna se oglindea tăcută în apele lacului din depărtare. Era o imagine feerică de care nu se putea bucura din plin. Nu singură, nu fără el! Nu mai avea răbdare iar starea de neliniște și nesiguranță pusese stăpânire pe ea. Ieși din casă și începu să urce cu greu panta abruptă din spatele casei. Era întuneric și frig. Zgomote ciudate se auzeau din pădure iar ei începuse să îi fie frică. La un moment dat se întrebă ce căuta singură acolo, departe de casa primitoare și călduroasă a bunicilor ei. Trebuia să se gândească dacă greșise cu ceva și cu ce îl supărase pe iubitul ei. Poate că el se răzgândise și nu mai dorea să petreacă Crăciunul cu ea sau poate că prefera compania prietenilor lui zgomotoși și plini de viață. Și dacă nu rezistase tentației de a mânca gustoasele sărmăluțe făcute de mama lui? Nu știa. Dar îi era frig și frică.

Într-un târziu intră în casă și văzu în cuier haina lui groasă de iarnă. Alergă în sufragerie hotărâtă să îl certe, dar se opri brusc. Inima începu să îi bată nebunește când îl văzu adormit pe canapea. Era așa de frumos când zâmbea în somn! Întoarse capul și văzu cel mai frumos brăduleț împodobit cu multe globulețe viu colorate și beteală strălucitoare și sub el era așezat cu grijă mai multe pachete frumos ambalate.  Pășind ușor ca să nu facă zgomot aduse și ea cadourile pe care îl pregătise pentru el cu mult timp în urmă și le așeză sub brăduț, lângă cele ale lui. Apoi se așeză ușor lângă el și începu să îl privească cu drag. Îl sărută suspinând de plăcere și savură gustul buzelor lui. Nu mai era supărată, uitase deja plimbarea prin pădurea rece și întunecată.

El deschise ochii și o privi cu drag. Era frumoasă și o iubea mult. Era sigur de sentimentele lui și niciodată nu ar fi fost în stare să facă ceva care să o supere. Îi părea rău că în seara asta întârziase mai mult decât anticipase, dar lucrurile se precipitaseră și luaseră o întorsătură neprevăzută. Trebuia să înceapă să caute un cadou pentru ea cu mai mult timp în urmă, dar ca de obicei tot amânase până se trezise că mai erau câteva zile până la Crăciun și el nu cumpărase cadoul perfect. Intenționase ca în seara aceasta să îi dăruiască un set de bijuterii cu cristale și să o ceară în căsătorie. A căutat prin magazinele din oraș ceva care să îi placă dar fără nici un rezultat. A întrebat prietenii și a cerut sfatul părinților dar nimeni nu a putut sa îl ajute.

Dezamăgit de oferta magazinelor tradiționale a început să caute pe internet ceea ce dorea și după multe încercări și tatonări a ajuns pe siteul magazinului online Luxury Gifts. Aici a avut noroc și a găsit mai multe bijuterii care îi plăceau și pe care ar fi dorit să le facă cadou Marei. A pierdut destul de mult pe site până s-a hotărât ce să comande. Până la urmă a optat pentru un set format din trei piese (colier, cercei și inel) care sunt decorate într-o combinație elegantă de zirconiu negru și topaz și sunt potrivite la o ținută elegantă de seară. A avut totuși ceva emoții că pachetul trimis prin Fan Courier nu va ajunge la timp, dar a avut noroc că a făcut comanda cu două zile înainte și a optat pentru plata online. Din păcate a fost nevoit să stea la birou în ziua de ajun ca să aștepte curierul și apoi a trebuit să alerge ca un nebun prin piață ca să cumpere cel mai frumos brăduleț.

Timpul trecuse pe nesimțite și el întârziase. Drumul până la casa bătrânească din sătucul uitat de lume de la poalele munților fusese mai lung ca niciodată din cauza zăpezii, dar până la urmă reușise să ajungă cu bine. Îi părea rău că întârziase dar era fericit pentru că alesese cadoul perfect pentru cea mai dulce ființă din lume și mai ales că că aceasta îl iertase. Noaptea de Crăciun se anunța promițătoare și își jură că va face tot posibilul ca aceasta să fie perfectă pentru el și pentru viitoarea lui soție, Mara!

Surse foto, colaje și animație: luxurygifts.ro și craciunul.eu

Am scris acest articol pentru Etapa nr.5 a concursului SuperBlog 2012.

Facebook Comments

About Mihaela

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.