Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Blogal initiative / Fiecare copil contează

Fiecare copil contează

M-am hotărât să scriu încă un articol pentru campania Biochefarm International pentru că sentimentul pe care îl am când scriu despre întâmplări din copilărie este unul deosebit. Foarte rar mi se întâmplă să povestesc cuiva despre copilăria mea și pe blog am scris numai un articol despre acest subiect. Acum mă întreb de ce nu am făcut asta mai des? Probabil pentru că odată cu trecerea anilor am uitat să mai fiu copil. Să fie de vină noile responsabilități care s-au adunat una câte una odată cu trecerea timpului? Sau poate stresul cotidian și greutățile de zi cu zi?Nu îmi dau seama exact care din acestea poarta cea mai mare vină, dar cred că toate și-au adus contribuția cu vârf și îndesat. Am multe amintiri frumoase

din copilărie, dar nu pot spune că am trăit ca pe roze și nu am dus lipsă de nimic, cu toate că părinții și bunicii făceau tot posibilul să nu simțim lipsurile și greutățile. Într-un fel am avut noroc că am crescut la țară și nu am dus lipsă de fructe, legume, carne, ouă și lapte.Au fost și ani în care cu greu puteau ai mei să facă rost de pâine și asta  nu din cauză că nu ar fi avut bani. Pur si simplu, pe vremea aceea,  celor de la țară nu li s-au mai dat cartele pentru pâine, pe considerentul că puteau să își cultive și singuri grâul de care aveau nevoie pentru pâinea necesară traiului zilnic.

În schimb, tractoriștii, bravii angajați de la SMA primeau pâine la discreție pe care o dădeau la porci sau pur și simplu făceau țuică din ea. Mă săturasem de mămăliga pe care o mâncam la fiecare masă, nu o mai puteam înghiți, pur și simplu îmi stătea în gât. Din când în când mama mea convingea pe un tractorist să îi vândă două sau trei pâini negre, ca să mai uităm de gustul mămăligii. Da, pe vremea aceea erau bani dar nu aveai ce cumpara cu ei dacă nu făceai parte din categoria socială a proletarilor sau nu aveai pile pe la tovarășele vânzătoare.

Dar timpul a trecut, la fel și anii copilăriei. Îmi aduc aminte de lacrimile de bucurie sau de tristețe, de melodiile cântate de sora mea împreună cu bunicul, de casa veche în care am copilărit, de halânga de vie din fața casei plină cu struguri zemoși de nova neagră, de sunetul motorului motocicletei tatălui meu, de zâmbetul complice al mamei mele dar și de privirea ei mustrătoare, de vocea împăciuitoare a bunicii.. Sunt amintiri frumoase, dragi sufletului meu, pe care am ținut să le împărtășesc cu voi în seara aceasta.

Primii ani din viața oricărui copil sunt foarte importanți și definitorii pentru dezvoltarea ulterioară, atât fizic cât și emoțional. Mediul și modul de viață al adulților își pun hotărâtor amprenta asupra vieții unui copil. Fiecare copil trebuie ajutat să trăiască, să se bucure de viață și să fie fericit. Toate acestea nu se pot întâmpla dacă indiferența, răutatea și aroganța adulților înlocuiesc iubirea, bunătatea și grija față de cei mici.

Programul “Fiecare copil contează” înițiat de organizația  Salvati Copiii iși propune reducerea mortălitații infantile și imbunătațirea sănătății și calității vieții copiilor români cu varsta între 0-5 ani. În aceast program este implicată și compania Biochefarm International.

Programul “Fiecare copil contează” își propune reducerea mortalității infantile și îmbunătățirea sănătății și calității vieții copiilor români cu vârsta între 0-5 ani. Biochefarm International SRL, unic importator în România al brandului NUK, a inscripționat toate ambalajele de suzete NUK, cu logo-ul Salvati Copiii, astfel încât, cei care vor cumpara aceste suzete vor putea contribui activ la reducerea numarului de decese la copii. Biochefarm Internațional va dona în produse organizației Salvați Copiii un procent din contravaloarea suzetelor vândute.

Este o campanie de suflet pentru suflet, iar cei interesați pot afla mai multe informații accesând:
http://www.biochefarm.ro
http://www.salvaticopiii.ro
https://www.facebook.com/NUK.Romania
http://twitter.com/#!/NUK_Romania

 

Am scris acest articol pentru campania Biochefarm Internațional – Salvați copii promovată de de Blogal Inițiative.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.