Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Divertisment / Poveste de seară

Poveste de seară

Tu Mărie, primii un sms de la Anica că vrei să te măriți din nou cu Vasile, primul tău bărbat. Ce-ți veni dragă, așa dintr-o dată? De ce vrei să-l lași pe Gheorghe? Nu mai e bun? Patru ani de zile ți-a cântat în strună și ți-a făcut toate poftele de nu mai pridideai cu laudele la adresa lui. Și nu mi te plângeai tu de Vasile în fiecare zi, cum că ți-a vândut pe rând toate orătăniile din curte și vacile din șură ca să aibă bani de băut? Sau că te mințea că merge la prășit sau la cules de porumb și el stătea toată ziua în bodega lui nea Fane și se cinstea cu tovarășii lui? Chiar nu îți mai aduci aminte ce fericită erai când l-ai lăsat în plata domnului și te-ai măritat cu Gheorghe? Ce bine vă ședea împreună, zău!

Tu Savetă, stai să îți zic că nu știi multe, eu nu ți-am povestit chiar totul despre Gheorghe și metehnele lui. Asta din urmă mi-a vândut mașina, pământul și țigla de pe casă de ajunseserăm să trăim în cort ca țiganii. Și după ce nu a mai avut ce să vândă a început să se împrumute de la unu și de la altul, cămătari din sat.

Nu, Gheorghe nu bea, dar îi plăceau al naibii de mult femeile altora și cum fizicul nu îl ajuta, trebuia să aibă portofelul plin ca să aibă trecere. Și azi așa, mâine tot așa, până s-a băgat în datorii până în gât. Și ca să nu mă afund împreună cu el, l-am lăsat în plata domnului. Și tu de ce îi iei apărarea, Mărie? O fi ceva între voi și eu nu știu?

Bine tu Mărie, așa mă știi tu pe mine? Eu îți vreau numai binele, zău așa! Dar zi-mi și mie cum de te-a convins Vasile să îl iei din nou de bărbat? S-a lăsat de băutură sau a câștigat la loz în plic? Ți-o adus cumva vacile și găinile pe care ți le-a vândut înapoi în ogradă ca să își spele păcatele din tinerețe? Sau s-a săturat de poșirca ce i-o vinde nea Fane pe datorie și s-a pocăit?

Mă Savetă, nu-i chiar așa. Am stat mult e vorbă pe mess și mi-a promis că dacă îl primesc înapoi o să devină cel mai atent și mai iubitor bărbat de pe fața pământului și în casa noastră va curge numai lapte și miere. Mi-a promis că nu va mai pune picătură de țuică în gură și că va merge negreșit la săpat porumbul și că va face și curățenie în casă, ba va găti în fiecare zi tot felul de bunătățuri.. că a urmărit toate emisiunile de pe Paprika, zău așa!

Măi Mărie, ești proastă rău! Păi tu pui botul la toate scornelile lui? Ți-a promis marea cu sarea numai ca să îl primești din nou în casă iar apoi va reveni la metehnele lui. Lasă-l în plata domnului, nu te-ai lecuit prima dată? De promisiuni ai podul plin, unde mai ai loc să pui altele? Ar fi bine să îți vină mintea la cap până nu e prea târziu!

Facebook Comments

About Mihaela

2 comments

  1. Pai si s-o lasat Vasile de baut au ba?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.