Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Blogosfera / Răzbunarea

Răzbunarea

Trecuse mai mult de o lună de zile de când aterizasem de la etajul I direct în subsol, în urma unui șut zdravăn primit unde doare mai rău. În primele zile am fost furioasă și supărată pe toată lumea și nu doream decât să îmi văd de treaba mea și să fiu lăsată în pace. Nu aveam chef să vorbesc cu nimeni, cu toate că eram înconjurată de oameni faini (mai târziu mi-am dat seama de asta și nu am mai regretat șutul mai sus amintit). Și ca să înțeleagă toată lumea că nu doream să vorbesc cu nimeni, mi-am adus de acasă niște căști pe care le-am cuplat la calculatorul de pe birou, mi le-am îndesat ostentativ peste urechi și am pornit muzica. Zilele au trecut și supărarea mea prostească a început să se risipească. Am început să vorbesc cu colegii

din birou și încet dar sigur m-am integrat în noul colectiv. Un an de zile într-un birou improvizat, într-un subsol insalubru, alături de cinci colegi.. A fost o perioada frumoasă.. Am lucrat mult, dar ne-am și distrat.

Îmi aduc aminte că într-o zi trebuia să fac un tabel cu o situație urgentă și ca să meargă totul foarte repede, o colegă s-a oferit să îmi dicteze cifrele. Ne-am așezat comod amândouă, eu am deschis un excel și am trecut la treabă. La un moment dat colega  m-a întreabat mirată de ce scriu cuvinte în engleză în locul cifrelor care trebuiau să apară în celulele tabelelor. Bombănind ceva de genul că eu nu prea știu engleză și nu am chef de glume am rugat-o să continuăm, dar după câteva minute m-am trezit că în loc de cifre erau cuvinte în engleză, din nou. Începusem să mă enervez. Ceva nu era bine..

Nu știam ce se întâmplă, așa că ne-am dat cu presupusul că ar fi vorba de vreun virus diabolic care ne amenință munca ,,de o viață” și am apelat la un coleg care se pricepea cât de cât la calculatoare. A scanat, a devirusat, a șters tot ce fișier dubios prin calculatorul meu, dar degeaba. Cum deschideam fișierul excel  și începeam să lucrez îmi apăreau ca din senin cuvintele în engleză.

Soluția a venit de la un ,,specialist” , un elev de liceu chemat urgent în ajutor, care și-a dat seama imediat cine este vinovatul ,,iubitor de limba engleză” care mi-a făcut viața un calvar câteva zile la rând. Nu era nimic în neregulă cu calculatorul meu și nici un virus sau troian nu își făcea de cap cu programele instalate. De vină erau căștile mele care zăceau pe masă în cârdășie cu nesimțitul de excel. Mult iubitele mele căști care mă ajutaseră să îmi ling rănile se întorseseră împotriva mea, probabil din cauză că nu le mai foloseam așa de des, ca la început.

Explicația era simplă. În excel era activată o setare care permitea utilizatorului să completeze celulele fără ajutorul tastaturii, cu ajutorul vocii. Mai simplu..banala dictare. Căștile mele abandonate pe o margine de birou captau sunetele și le transmiteau excelului care își făcea de cap..în engleză, bineînțeles. Din ziua aceea le-am  înlocuit cu niște boxe pentru calculator și a fost mai bine așa. Pentru mine, colegii mei și excel.

Este o întâmplare mai mult enervantă decât hazlie dar sper să fie pe placul groparului care s-a gândit că nu ar fi rău ca împreună cu www.evocomputers.ro să cadorisească cu un laptop HP pe autorul articolului despre cea mai  hazilie, enervantă sau interesantă întâmplare legată de propriul calculator.

 

Facebook Comments

About Mihaela

9 comments

  1. Frumoasă istorioară. Sper să câştigi laptopul 🙂

  2. La cit mai multe voturi tie! Mie mi-a placut ce ai scris.

  3. Nicorici Alin

    Felicitari, sa il stapanesti cu bine !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.