Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Blogal initiative / O carte pentru Bing

O carte pentru Bing

,,Numele meu este Bing și sunt un mic extraterestru care trăiește pe o planetă îndepărtată, în celălalt capăt al Universului. Viața mea este plictisitoare pentru că din cauza vârstei fragede nu am voie să călătoresc, nici măcar însoțit de frații mei mai mari. Părinții mei sunt exagerat de protectori (cred că și puii de om se confruntă cu această problemă delicată) și din cauza aceasta  m-am revoltat de câteva ori, dar fără câștig de cauză. Deocamdată m-am resemnat și în așteptarea marei aventuri mă mulțumesc să aflu cât mai multe despre locuitorii altor planete, folosind numai puterea minții mele.

De foarte multe ori mă relaxez sondând mințile diferitelor exemplare ale speciei dominante de pe Terra. Cu toate că această planetă micuță este la mii de ani lumină distanță, cu timpul mi-am perfecționat tehnica foarte mult astfel încât am ajuns la performanța de a le citi gândurile cu foarte mare ușurință, fără ca ei să bănuiască că cineva le invadează intimitatea și le scotocește prin cele mai ascunse cotloane ale minții. Îmi plac senzațiile pe care mi le dau amalgamul de gânduri, sentimente și imagini care se perindă prin fața ochilor mei, uneori fără o logică anume.

Cu toate că metoda aleasă de mine este cea mai ușoară și cea mai puțin riscantă (pentru mine și pentru oameni) aș vrea să încerc și altceva. Nu de foarte mult timp am aflat de existența cărților. Chiar dacă că pot citi orice carte cu ajutorul metodei mele, aș vrea să trăiesc senzațiile pe care le au oamenii când citesc o carte captivantă. Gândul de a ține o carte adevărată în mână nu îmi dă pace de câteva zile așa că am hotărât să comand una, direct de pe Terra. Dar nu e simplu, nici pe departe! Ținând cont că până acum nici o rasă extraterestră nu a luat contact oficial cu locuitorii acestei planete și nici nu s-au stabilit schimburi comerciale sau rute turistice, mi-e foarte greu să fac rost de o carte de pe Terra. Trebuie să folosesc metode mai puțin ortodoxe (o vorbă de a oamenilor) ca să îmi pot satisface această dorință.

Acum câteva zile am pătruns în mintea unui om care naviga pe internet și căuta un magazin online de unde să își poată comanda o carte de care avea nevoie. Brusc mi-a stârnit interesul și i-am urmărit firul gândurilor și așa am aflat că se pot comanda cărți de pe elefant.ro. Totul este foarte simplu și la îndemâna oricui. Comanda se face prin intermediul unui singur click care este cea mai rapidă și mai simplă modalitate de comandă cunoscută în comerțul online. Se completează o singură dată adresa de livrare și preferințele de plată direct din contul de utilizator iar aceste date devin predefinite pentru comenzile ulterioare făcute pe elefant.ro. 

Iartă-mi introducerea prea lungă, dar vreau să fiu sigur că mă înțelegi și că vei face tot posibilul ca să mă ajuți. Vreu să îmi recomanzi o carte de pe acest site care să surprindă cel mai bine esența umanității pentru că, așa cum am mai spus, vreau să aflu cât mai multe despre voi, oamenii.”

La început m-a intrigat acest mesaj venit de foarte departe, din partea unui reprezentant al unei rase inteligente și practic necunoscută pământenilor și chiar m-am întrebat: de ce a luat contact Bing cu mine și nu cu altcineva? Și de ce vrea să îi recomand numai o carte când sunt foarte multe publicate de-a lungul anilor, una mai interesantă decât cealaltă și dacă ar fi să fac o selecție drastică tot mi-ar fi foarte greu să aleg numai una.. care să reprezinte chintesența umanității?

Dar pentru că m-a impresionat ce a scris am hotărât să fac tot posibilul ca să îl ajut. Așa că ieri am intrat pe site-ul recomandat de el și am început să scotocesc printre cărțile de pe ,,rafturi”. După multe căutări m-am oprit la Enciclopedia înțelepciunii care cuprinde multe proverbe grupate în 107 categorii de învățăminte. Fiecare dintre acestea are propriile învățături morale iar diferențele între o cultura și alta sunt uneori insesizabile. Nu știu dacă am făcut cea mai bună alegere, dar sper ca această enciclopedie să  fie pe placul micului extraterestru și prima lui călătorie intergalactică să aibă destinația Terra.

Facebook Comments

About Mihaela

4 comments

  1. Atunci cand imi cumpar o carte prefer sa ma duc direct la sursa la biblioteca, sau la magazine de profil. Este altceva cand pui mana pe carte inainte de a o cumpara, si cand poti sa citesti 2-3 pasaje ca sa vezi daca se merita.

    • Eu am comandat de foarte multe ori de pe internet carti de care aveam mare nevoie.. Am cautat inainte de a face asta prin librariile din oras, dar cum nu am gasit, singura optiune a ramas comanda online..

  2. Si eu cumpar uneori carti de pe okazi.ro :))
    desi de 2 ori am fost inselat, din 5 carti 2 erau altele nu ce comandasem, insa pretul e foarte mic, 3-5 lei cartea, asa ca nu pierzi mare lucru :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.