Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Divertisment / Povesti / Doar o poveste tristă

Doar o poveste tristă

De foarte mult timp nu o mai văzusem pe Mara veselă și zâmbitoare. Aproape tot timpul era tristă și rar se întâmpla să schițeze câte un zâmbet timid, vinovat parcă.. Niciodată nu am întrebat-o din ce cauză era așa deși eram foarte curioasă. Am așteptat să îmi spună singură ce probleme are, dar ea a preferat să tacă. Nu am insistat pentru că mi-am dat seama că nu este genul de om care să se confeseze, chiar și celei mai bune prietene. Bănuiam că și-a pierdut încrederea în oameni dar speram din tot sufletul să îi pot dovedi că eu sunt altfel și că poate să îmi spună ce o frământă. Câteodată se mai întâmpla să îmi povestească ceva dar după câteva propoziții se oprea brusc, vocea îi devenea distantă și schimba subiectul.

Cu toate că am  încercat din răsputeri să înțeleg de ce este așa, nu am reușit. De câteva zile Mara era parcă altă persoană, nici nu o mai recunoșteam. Era veselă și fața îi radia de fericire. Ceva sau cineva din viața ei reușise să o readucă la viață și îi eram recunoscătoare pentru acest lucru deși nu știam despre ce era vorba. Ca de obicei așteptam să îmi povestească ea, dar nici de data aceasta nu a făcut-o. Nu înțelegeam ce o împiedică să mi se destăinuie și de aceea nu am insistat. Mă bucuram că reușise să spargă carapacea din jurul ei și să redevină o persoana veselă și plină de viață.

Starea aceasta de euforie nu a durat mai mult de câteva zile. Azi am revăzut-o pe Marea cea de dinainte. Tristețea îi invadase din nou sufletul iar ochii îi înotau în lacrimi. Ca răspuns la privirea mea întrebătoare a încercat să spună ceva și apoi s-a oprit. Nu a avut puterea sau curajul să continue. Nu înțeleg. De ce?

Facebook Comments

About Mihaela

3 comments

  1. Poate crede ca a gresit cu ceva.

  2. cate dc-uri ne cutreiera mintea!!!
    uneori parca nu are farmec fara ele:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.