Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Super monitoarele Asus

Super monitoarele Asus

Am rămas nemișcată, incapabilă să mai fac vreun pas sau să scot vreun sunet. Îl vedeam atunci pentru prima dată și eram fascinată și uimită în același timp. Pur și simplu nu îmi puteam lua ochii de la el și îl sorbeam din priviri. Fotografiile pe care le văzusem pe internet mi se păreau o copie fadă a celui care era în realitate. Cu greu am reușit să fac câțiva pași și să mă apropii de el. În clipele acelea am devenit conștientă de forța  irezistibilă pe care o emana și cred că m-am îndrăgostit pe loc. Știu că este un cuvânt care are semnificații profunde și poate că ar trebui să nu îl folosesc când obiectul admirației mele este un monitor, dar acesta este adevărul și al fi păcat să îl deformez.

Sursă foto: channel.asus.com

Majoritatea utilizatorilor de calculatoare au tendința de a cumpăra monitoare foarte subțiri pentru că au convingerea că dacă sunt foarte subțiri sunt și foarte bune. Nu îi contrazic în totalitate, dar depinde foarte mult și pentru ce îl folosesc. Dacă nu sunt afectați din cauza preciziei reduse a culorilor sau a unghiurilor de vizibilitate înguste, nu este nici o problemă, pot achiziționa pe cele foarte subțiri care au implementată matricea TN. Aceasta este foarte ieftină și poate fi integrată în monitoarele foarte subţiri. Dar să nu uităm că totuși există profesioniștii (designeri, graficieni și pasionații de fotografie) care au nevoie de mult mai mult și Asus a creat pentru ei monitoarele LCD PA246Q și PA236Q care aparțin seriei P-IPS ProArt.

La prima vedere aceste monitoare par masive și greoaie din cauza dimensiunilor mari. Panoul este tip P-IPS care permite unghiuri de vizibilitate generoase şi sporește calitatea imaginii. Acesta reproduce cu fidelitate culorile având o acoperire de 98% pentru Adobe RGB, 100% sRGB şi 102% NTSC și oferă unghiuri de vizibilitate de până la 178°. Funcția QuickFit Virtual Scale (se activează cu ajutorul unei taste de pe monitor) crește eficiența prelucrării documentelor datorită afișării pe ecran a unor linii de ghidaj în mărime reală pentru foi A4 sau de tip letter, cât și a imaginilor de tip foto (8”x10”, 5”x7”, 4”x6”, 3”x5”, 2”x2”).

monitor

Sursă foto: channel.asus.com

Caracteristicile tehnice enumerate mai sus sunt impresionante chiar și pentru mine care nu sunt o profesionistă în adevăratul sens al cuvântului. Folosesc foarte mult Adobe Photoshop pentru prelucrarea imaginilor și Macromedia Flash pentru animații și recunosc că îmi este greu să lucrez pe un monitor care are diagonala mică, nu redă foarte bine culorile și nici nu are o vizibilitate mare a unghiurilor. Ceea ce mă încântă cel mai mult la aceste monitoare este posibilitatea ajustării lor prin rotire (90°), pivotare (±60°) sau reglarea înălțimii (100 mm) . Chiar și funcția multitasking  picture-in-picture  mi-ar fi foarte utilă dacă aș dori să văd imagini de la alte surse în același timp și aș putea să le prelucrez cu ușurință.

Din punctul meu de vedere și nu numai, monitoarele Asus PA246Q și PA236Q se numără printre cele mai apreciate modele profesionale de pe piața de profil din întreaga lume. Deși nu sunt destinate cinefililor și gamerilor sunt sigură că aceștia apreciază foarte mult fidelitatea redării culorilor și contrastul destul de bun. Cu alte cuvinte aceste monitoare se descurcă destul de bine când vine vorba de filme sau jocuri, chiar dacă matricea P-IPS nu face faţă la fel de bine ca una TN când vine vorba de FPS foarte rapide.

Prețul unui asemenea monitor este în jur de 2000 Ron și chiar nu mi se pare exagerat de mare pentru un adevărat profesionist care este un perfecționist în tot ceea ce face și își iubește cu adevărat munca. Pentru a realiza un produs de calitate superioară este nevoie de foarte multă muncă și  imaginație. Un monitor modern și performant este întotdeauna de mare ajutor și chiar nu trebuie ignorat acest aspect.

Vrei calitate superioară? Alege performanța și eficiența!

Am scris acest articol pentru Etapa nr.25 a concursului Super Blog 2011.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.