Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Zenbook – noul maestru Zen

Zenbook – noul maestru Zen

Am încercat de multe ori să mă detașez total și să nu mai las gândurile negre să mă chinuie la nesfârșit și să îmi stoarcă ultima picătură de energie. Am încercat să gândesc pozitiv și să nu mă mai complic inutil. Am vrut ca zâmbetul să nu îmi dispară de pe față pe tot parcursul unei zile, indiferent de situațiile stresante apărute în calea mea, dar de cele mai multe ori nu am reușit. Nu îmi place să aștept pentru că nici timpul nu are răbdare cu mine. Încerc să fiu Zen, să scap de stres, să fiu calmă și să gândesc pozitiv.

Nici nu mai țin minte de câte ori am spus că nu îmi place să aștept, oricare ar fi situația. Fie că sunt în trafic ori în fața computerului, nervii mei sunt puși la grea încercare dacă se întâmplă ca din anumite motive sunt nevoită să aștept mai mult decât este normal. Dacă sunt nevoită să lucrez la un computer slab care cu greu reușește să pornească în două sau trei minute deja este prea mult pentru mine și mă cuprinde o stare ciudată de neliniște și nervozitate. Și dacă continuă să ,,macine ca o râșniță” cu ocazia fiecărei comenzi date chiar nu am nici o șansă să mă calmez. Degeaba închid ochii și număr până la zece pentru că metoda nu este eficientă, nici în cazul meu și nici în cazul computerului. Și inevitabil ajung la concluzia că am nevoie de altceva. Dar de ce anume?

În data de 11 noiembrie 2011 a avut loc lansarea a noului notebook ASUS ZENBOOK în România. Evenimentul a avut loc la Hotelul Intercontinental unde Asus ZenBook UX21 şi Asus ZenBook UX31 au fost în centrul atenției tuturor celor care au participat la eveniment. Ceea ce mi se pare mie uimitor este naturalețea cu care acest ultranotebook  îmbină eleganța cu puterea de calcul.

Singurele diferențe între cele două modele sunt diagonala ecranului, modelul procesorului, numărul de porturi USB și a puterea bateriei. Asus UX21 are diagonala de 11.6 inch iar Asus UX31 are diagonala de 13.3 inch. În ceea ce privește procesoarele, la modelul UX21 putem întâlni procesoarele Intel® Core™ i7 2677MIntel® Core™ i5 2467M și Intel® Core™ i3 2367M iar la UX31 Intel® Core™ i7 2677M și Intel® Core™ i5 2557M. Asus UX21 are 6 porturi (USB2.0, USB3.0, audio jack, DC jack, microHDMI, miniVGA) iar Asus UX31 are un port în plus și anume SD card reader. În ceea ce privește bateria și durata autonomiei, Asus UX21 are o baterie 35W cu o autonomie de 5 ore iar Asus UX31 una de 50W cu autonomia de 7 ore. Și ca să nu vă plictisesc cu prea multe amănunte puteți afla de aici mai multe specificații tehnice.

Poate vă întrebați de ce sunt foarte încântată de acest notebook? De ce nu aș fi? E nou, puternic, consumă puțină energie, este foarte subțire și are un design deosebit. Dar să le luăm pe rând:

  • Design – Carcasa din aluminiu polizat are o textură liniară pe partea inferioară și una circulară pe cea superioară iar grosimea este între 3mm și 9mm. Greutatea mică, de doar 1.1 Kg, face din acest notebook un partener de drum de neînlocuit.
  • Performanță – Datorită procesoarelor Intel® Core  i5 și i7 , a celor 4 GB memorie RAM și 128 GB stocare SSD, acest notebook este foarte rapid: pornește în 20 de secunde și revine din modul standby (care poate dura și două săptămâni) în 2 secunde.
  • Tehnologia ASUS Super Hybrid Engine II – Conservă în mod inteligent energia și conferă notebook-ului o autonomie cu 25% mai ridicată comparativ cu altele. Dacă nivelul bateriei scade sub 5% atunci sistemul face automat back-up datelor pentru a nu se pierde nimic important.
  • Tehnologia ASUS SonicMaster – Este o fuziune optimizată de hardware și software care oferă un spectru audio larg, de neegalat. Muzica de toate genurile dar și coloanele sonore din filme sunt redate fidel și la o intensitate incredibilă ținând cont de mărimea destul de mică a notebook-ului.

Adevărul este că nu pot spune cu certitudine că noul ultranotebook de la Asus este perfect din toate punctele de vedere pentru că tastatura de aluminiu este cam incomodă, muchiile sunt prea ascuțite iar ecranul este lucios și reflectă lumina, mai ales în timpul zilei. Dar ținând cont că nimeni și nimic nu este perfect în lumea aceasta, trebuie să recunosc că aceste detalii minore nu au reușit să îmi schimbe părerea foarte bună despre notebook-ul Asus Zenbook și să îl declar noul meu maestru Zen.

Prin ZENBOOK, ASUS oferă cel mai elegant și puternic Ultrabook de pe piață. Se adresează persoanelor dinamice care vor autonomie energetică și un răspuns rapid. Atunci când vor redeschide ecranul într-un interval de 2 săptămâni, ZENBOOK reia programele din standby în doar 2 secunde. În plus, este ultra-ușor, ultra-subțire și ultra-puternic” – Ciprian Donciu, Business Development Manager ASUS România.

Am scris acest articol pentru Etapa nr.23 a concursului Super Blog 2011.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.