Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Cu Edimax BR-6258N în concediu

Cu Edimax BR-6258N în concediu

Probabil sunt dependentă de internet pentru că nici  nu vreau să mă gândesc cum ar fi viața mea fără porția zilnică de internet și chiar nu vreau să aflu, sinceră să fiu. Din cauza aceasta întotdeauna am grijă să mă asigur că oriunde m-aș duce am acces la internet și nu întotdeauna este ușor, vă rog să mă credeți. Luna trecută soțul meu s-a gândit că nu ne-ar face rău să petrecem câteva zile la mătușa lui de la Mogoș din județul Alba. Deși este o zonă foarte frumoasă eu nu prea am fost de acord să mergem acolo pentru că  mă gândeam că în satul acela de munte nu am nici o șansă să mă pot conecta la internet. După multe insistențe și discuții aprinse am acceptat, dar m-am încăpățânat să îmi iau laptop-ul iar băiatul meu și-a îndesat în

rucsac tableta de care nu se desparte niciodată și amândoi am sperat că poate vom avea noroc să le conectăm la internet. După un drum de câteva ore cu mașina și o jumătate de oră de urcat pe o potecă abruptă cu bagajele în spate am ajuns la casa mătușii. Moartă de oboseală m-am dus direct în camera noastră hotărâtă să dorm puțin și mare mi-a fost bucuria când am văzut pe o masă un computer al cărui monitor era acoperit frumos cu un mileu. Ei na, s-a modernizat mătușa la 70 de ani mi-am zis eu bucuroasă și l-am pornit imediat. Nu îmi mai era deloc somn și oboseala dispăruse ca prin farmec. După câteva minute am reușit să intru pe internet dar nu eram mulțumită pentru că acel computer vechi mergea foarte greu iar eu nu mai eram obișnuită să aștept prea mult. Din această cauză vroiam să folosesc laptop-ul meu sau tableta dar mi-am dat seama că nu aveam nici o șansă fără wireless.

Îmbufnată am ieșit în curte și i-am reproșat soțului că m-a adus într-un loc uitat de lume unde nici măcar acces la internet nu am cum trebuie, dar el a scos tacticos din buzunarul rucsacului o cutiuță și mi-a spus că înăuntru voi găsi un router care va rezolva toate problemele. Neîncrezătoare am deschis-o și am găsit două cabluri pentru USB și Ethernet, un CD cu driver de instalare, un ghid cu instrucțiuni precum și o cutiuță mică și roșie nu mai mare decât o cutie de chibrituri, care era de fapt router-ul nano BR-6258n. Adevărul este că nu mai văzusem până atunci un router așa de mic și eram sceptică în privința performanțelor lui. Dar iată ce am aflat din fișa tehnică:

Edimax BR-6258n este un router nano broadband wireless 150Mbps modern de dimensiuni mici (51 x 42 x 17 mm)  care suportă protocoalele PPPoE, Static IP, PPTP, Dynamic IP, L2TP. Acesta respectă standardele IEEE 802.11b/g/n, transferul de date prin wireless poate ajunge la 150Mbps iar aria de acoperire este mărită de 3 ori în comparație cu routerele 802.11g/b. El poate fi folosit atât ca router cât și ca adaptor wireless deoarece dispune de două porturi, WAN și LAN. Functia NAT/NAPT permite partajarea conexiunii  la 253 de utilizatori din rețeaua locală iar funcțiile de virtual server și virtual DMZ permit accesarea din internet a serverelor din reteaua internă.

Realizarea conexiunii nu mi-a dat prea multe bătăi de cap datorită ghidului de instalare  și în doi timpi și trei mișcări a ieșit o mică rețea de toată frumusețea. Cele câteva zile petrecute la țară au fost frumoase și ne-am simțit foarte bine. Am avut parte de aer curat, mâncare sănătoasă și proaspătă, multă mișcare și..internet. Micuțul nano router m-a ajutat foarte mult și data viitoare când vom pleca în concediu va fi primul obiect pe care îl voi pune în bagaj pentru că s-a dovedit a fi foarte util și indispensabil.

Am scris acest articol pentru Etapa nr.21 a concursului Super Blog 2011.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.