Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Universul multimedia de la ASUS

Universul multimedia de la ASUS

Sunt momente în care, după o zi obositoare și stresantă, simt nevoia să mă relaxez și să evadez din stresul cotidian. De cele mai multe ori mă navighez pe internet, ascult muzică, scriu pe blog sau pur și simplu stau de vorba cu prietenele. Dar sunt zile în care nu am nici un chef să deschid laptop-ul  și mă uit cu coada ochiului la el de parcă ar fi cel mai mare dușman al meu. Dar el nu are nici o vină și nu înțelege de ce îl abandonez cu toate că încerc să îi explic că vreau să mă odihnesc, să stau în pat și să mă uit la un film bun sau să ascult muzică. Știu că și el îmi poate oferi așa ceva, dar chiar nu îmi place să văd un film pe ecranul lui mic și nici cu sunetul nu mă poate cuceri, oricât s-ar chinui.

În asemenea momente prefer să pornesc bătrânul computer din sufragerie care mi-a scos multe fire albe în trecut dar de care mă leagă amintiri frumoase. Nu mă mai enervez că se mișcă cu viteza melcului și aștept liniștită până termină de măcinat și reușește să pornească. De multe ori m-a bătut gândul că ar merita și el o măcar o placă video nouă, dar de fiecare dată au apărut cheltuieli urgente și am uitat de el. Poate exagerez puțin, dar cred este destul de bun pentru vizionat filme și ascultat muzică, dar nu la nivelul la care vreau eu.

Ia să vedem, oare ce aș putea face ca să îl revigorez puțin? În primul rând ar avea urgentă nevoie de o placă video nouă și cred că cea mai bună alegere ar fi Xonar Essence One de la Asus pentru că este un DAC care respectă toate principiile audiofile, are un design plăcut, conține componente de calitate superioară, are un bas excelent iar versatilitatea este una de cel mai înalt nivel. Și dacă vreau să schimb placa audio va trebui să înlocuiesc și vechea placă de bază cu una nouă pentru că mai mult ca sigur nu ar fi compatibile.

Monitorul nu l-aș schimba încă deoarece LED Asus MS228H de 21,5 inch îmi place la nebunie pentru că are o luminozitate foarte bună și redă cu fidelitate imaginile. În schimb aș renunța cu dragă inimă la boxele masive și pătrățoase în favoarea uneia de genul uBoom Q care deși are dimensiuni mici redă clar sunetul, are un bas puternic și se conectează de  portul USB 2.0 neavând astfel nevoie de  nici un adaptor.

Pentru momentele în care vreau să mă bucur de sunetul muzicii preferate fără a deranja pe ceilalți din casă și chiar nu doresc să aud sunetele din jur, mi-ar trebui căștile Vulcan ANC care datorită sistemului noise cancelling atenuează zgomotele din jur cu până la 30 dB și filtrează sunetele exterioare. Știu că sunt destinate cu precădere gameri-lor dar sincer mi-ar plăcea să le am chiar și cu riscul de a îmi fi confiscate la un moment dat de băiatul meu.

Filmele science fiction sunt marea mea pasiune și când am ocazia să văd unul nou las totul baltă și nu mă mai interesează nimic. Pot să mă laud că am văzut majoritatea serialelor și filmelor și cum la televizor sunt reluate episoade vechi, am trecut la închiriat DVD-uri și cum nu am un DVD player sunt nevoită să folosesc vechiul computer. Vă spun sincer că este cam incomod să stau câteva ore înțepenită pe scaun ca să mă uit la filme și oricât de bun ar fi monitorul prefer să stau comod în pat și să le văd la televizorul meu de 37 inch.

În cazul acesta chiar aș avea nevoie de ASUS O!Play Gallery care este un media player foarte simplu de utilizat și nu are nevoie de setări complicate. Dacă vreau să văd la televizor un film pe care îl am stocat pe computer am nevoie de un router și cam atât. Acest player gestionează foarte bine materiale multimedia și accesează diverse servicii web cum ar fi You Tube, Flickr, Picasa. Datorită hard  disk-ului de 3.5 inch cu interfață SATA 6Gb/s pot să transfer conținutul media de pe computer pe O!Play Gallery prin interfața USB 3.0. Dacă v-am făcut curioși și vreți să aflați mai multe despre ASUS O!Play Gallery vă invit să urmăriți video de mai jos care este foarte sugestiv.

Adevărul este că ar mai fi foarte multe de spus despre acest player dar a apărut un nou episod din Terra Nova și vreau neapărat să îl văd. Dacă aveți întrebări mă găsiți în sufragerie instalată comod în fața televizorului. Sorry!!

Am scris acest articol pentru Etapa nr.19 a concursului Super Blog 2011.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.