Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Promovarea online a produselor

Promovarea online a produselor

Proba aceasta îmi dă cam multe bătaie de cap pentru că nu am experință în promovarea produselor și nici în organizarea de concursuri online. Niciodată nu am propus vreunui blogger să scrie un advertorial contra unei sume de bani și nici nu am participat la vreun concurs în calitate de sponsor. Întotdeauna am fost de partea cealaltă a baricadei, adică am scris advertoriale și am participat la câteva concursuri în calitate de blogger. Îmi dau seama că sponsorul acestei etape caută idei practice dar originale și o să încerc să îmi închipui cum ar fi să am o afacere și cum aș încerca să găsesc cele mai bune metode de promovare a produselor mele care să aducă și un profit bun.

Cum aș convinge bloggerii să mă promoveze? Răspunsul este simplu: Cu ajutorul banilor sau al produselor oferite în schimbul serviciilor lor.

Care este suma minima/maxima pentru un advertorial? În mod sigur nu ar fi aceeași sumă pentru toți bloggerii vizați de mine pentru că depinde foarte mult cât de bine sunt cunoscuți în mediul online și ce fel de bloguri au. În orice caz, suma minimă ar fi de 50$ iar cea maximă de de 300$ și nu aș fi dispusă să negociez.

Are reclama prin advertoriale rezultate pe care le pot contoriza? La întrebarea aceasta chiar nu știu ce să răspund și în afară de marketingul afiliat nu îmi vine altceva în minte. De obicei prin această metodă se promovează produse pe un blog sau site cu ajutorul bannerelor publicitare sau a articolelor în care se inserează un link către produsul respectiv și în cazul în care un vizitator care a dat click pe unul din acestea a ajuns pe pagina sponsorului și a făcut o achiziție, bloggerul afiliat primește un comision.

Aș organiza un concurs între blogeri cu scopul de a-mi promova un anumit produs? Da, de ce nu? Mi se pare o metodă bună de promovare ținând cont că este din ce în ce mai des întâlnită în blogosferă pentru că este convenabilă și avantajoasă pentru sponsori. De ce zic asta? De exemplu, dacă aș organiza un concurs de articole pe blog care ar avea premii atractive în valoare totală de 1000$ sunt sigură că ar participa mulți bloggeri care ar scrie despre produsul meu conștienți fiind că există riscul ca la sfârșitul concursului să nu se claseze pe primele locuri, deci să nu câștige nimic. În cazul acesta eu, ca sponsor al concursului, aș avea cel mai mult de câștigat datorită numărului mare de articole favorabile publicate pe bloguri.

Cum aș organiza un concurs astfel incat sa obțin rezultate cât mai bune și, în același timp sa îmi creez relații bune cu bloggerii? De cele mai multe ori este dificil să organizezi un astfel de concurs și toată lumea să fie mulțumită, pentru că întotdeauna vor exista oameni care se vor considera nedreptățiți. Ca să evit nemulțumirile aș încerca să evaluez corect articolele concurente și aș aprecia în mod deosebit originalitatea, coerența și corectitudinea gramaticală.

Sincer, ar fi ceva ce aș schimba în practica concursurilor online și nu cred că m-ar afecta negativ pe mine, ca sponsor: Nu aș acorda premiile în produse, ci în bani. Adică, dacă în brief-ul concursului am scris că ocupantul locului I va primi 500$ nu va trebui să achiziționeze produse din magazinul meu în valoare de 500 de $ ci îi voi vira banii în cont. Mi se pare corect să procedez așa pentru că mă gândesc că poate cel care a câștigat are nevoie în primul rând de bani.

Am scris acest articol pentru Etapa nr.20 a concursului Super Blog 2011.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.