Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Platforma Llano – cea mai bună alegere

Platforma Llano – cea mai bună alegere

În general evit să dau sfaturi, dar dacă este vorba de computere, laptop-uri sau alte gadget-uri nu mă pot abţine şi fac tot posibilul ca sfaturile mele să fie  corecte şi utile. Când Adina, prietena mea, a venit să mă întrebe ce părere am despre intenţia ei de a cumpăra un computer m-am bucurat că în sfârşit luase asemenea hotărâre. Mi-a mai spus că de la un timp are tot mai mult de lucru şi s-a întâmplat ca de multe ori să rămână peste program la birou ca să termine de scris rapoartele, dările de seamă şi evaluările săptămânale şi din această cauză îi rămâne tot mai puţin timp să se ocupe de familie. Pe de altă parte, băiatului ei îi plac mult jocurile pe calculator şi petrece mult timp pe la prietenii lui unde se poate juca iar ea dorește să îl p

oată controla dar nu vrea să îi interzică să se mai joace. Soţului ei îi place foarte mult să asculte muzică şi să se uite la filme şi chiar este încântat de perspectiva de a avea un computer pe care să îl conecteze la internet iar singura lui condiţie este să fie ceva performant la un preţ rezonabil. Problema ei era că nu ştie ce anume să cumpere şi de aceea avea nevoie de ajutorul meu.

Rugămintea Adinei a fost o provocare pentru mine așa că nu am mai stat pe gânduri şi am început căutările pe internet cu toate că ea era hotărâtă să mă ia pe sus şi să colindăm prin toate magazinele de profil din oraş. I-am explicat că după ce va şti sigur ce vrea va merge şi prin magazine, dacă aşa doreşte ea.

Nu mi-a trebuit foarte mult timp ca să găsesc ceea ce căutam. Laptop-ul Asus K73A are un procesor AMD A6-3300M la 1,9 GHz, memorie RAM de 4GB, capacitate HDD de 750 GB și display LED de 17,3 inch la rezoluția de 1600×900. Pe lângă toate acestea, mai dispune și de DVD burner, Wifi, USB 3.0, card reader și o baterie LI-ION cu 6 celule. Adevărul este că mi-a atras atenția datorită faptului că are implementată noua platformă LLANO de la AMD.

Adina nu prea înțelegea de ce sunt așa de încântată și a trebuit să îi explic în câteva cuvinte ce este LLANO, ce avantaje prezintă și de ce în cazul acesta prefer AMD și nu Intel. Llano este de fapt un chip APU (Accelerated Processing Unit) care integrează un procesor și o unitate grafică GPU care accelerează anumite sarcini ale sistemului și oferă soluții grafice net superioare. Unul din principalele avantaje îl constituie consumul redus de energie, care variază de la 35 W la 45 W, ceea ce duce inevitabil la creșterea autonomiei bateriei până la 10 ore, ceea ce este foarte important în cazul unui laptop.

Cu alte cuvinte, din cauza faptului că toți membrii familiei vor dori să folosească acest laptop în scopuri diferite (multimedia, office, jocuri, filme, muzică) era indicat ca acesta să fie unul echipat cu un procesor AMD din seria A (LLANO) care să poată face față cu brio tuturor solicitărilor. Ea va putea să folosească aplicațiile office sau programele Corel Draw și Phothoshop, să navigheze pe internet sau să asculte muzică. Băiatul se va bucura de jocuri performante precum  Age of Empire, World of Warcraft, Call of Duty 4 sau orice va dori el, iar soțul nu va fi dezamăgit de imaginea 3D a filmelor pe care le va viziona și se va bucura cu adevărat de sunetul muzicii.

Eu cred că am reușit să o ajut pe prietena mea și sper să țină cont de sfaturile mele pentru că în cazul lor laptop-ul Asus K73A cu LLANO de la AMD este cea mai bună alegere și sunt sigură că toți trei vor fi mulțumiți.

Am scris acest articol pentru Etapa nr.18  a concursului Super Blog 2011.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.