Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / O expediție cu Land Cruiser

O expediție cu Land Cruiser

Încă puțin și visul meu va deveni realitate. De foarte mult timp îmi doresc să vizitez țările nordice ale continentului nostru pentru că sunt pur și simplu fascinată de frumusețile naturale reci, de oamenii și de cultura lor. Din fericire pentru mine, cei trei prieteni ai mei sunt pe aceeași lungime de undă și de comun acord am hotărât ca vara viitoare să ne aventurăm spre tărâmurile înghețate din nord. Sunt sigură că va fi o expediție reușită pentru că vom merge cu un Land Cruiser V8 care în mod sigur nu ne va înșela așteptările pentru că se comportă foarte bine în orice condiții, oricât de dificile ar fi. Toyota are 60 de ani de experiență  în competițiile off road, pur și simplu este o legendă vie și acest amănunt a fost hotărâtor.

Sursa foto: toyota.ro

Cu toate că mai sunt foarte multe amănunte de pus la punct, traseul a fost stabilit deja: România, Ungaria, Austria, Germania, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Letonia, Estonia, Lituania, Polonia, Ungaria, România. Suntem patru oameni dornici de aventură și fiecare vrea să vadă locuri interesante și inedite, să rămână cu amintiri frumoase și să își mărească colecția personală de fotografii și filme inedite.

Diana nu vrea să piardă ocazia de a vizita castelul Kronborg din Helsingor (Danemarca a) cărei faimă este legată de numele regilor Frederick al II-lea și Christian a IV-lea dar și de cel al prințului Hamlet, personajul inventat cu patru sute de ani în urmă de William Shakespeare. Se spune că acest castel este bântuit de fantome, iar Diana este atrasă de locurile unde au loc fenomene misterioase și stranii.

Eu îmi doresc să ajungem cât mai aproape de cercul polar de nord pentru a putea admira soarele de la miezul nopții. Este un fenomen inedit care nu poate fi văzut în altă parte. Vara, regiunile din partea nordică sunt luminate tot timpul și cu cât distanța este mai mică de pol cu atât este mai mare perioada de timp de soare continuu. O fotografie nu poate reda tot farmecul și frumusețea unei asemenea priveliști iar cuvintele nu o pot descrie.

Marius este un admirator al frumusețelor naturale sălbatice și de aceea vrea neapărat să vadă fiordurile din Norvegia, aceste golfuri maritime înguste, intrate adânc în uscat și care au malurile abrupte. Nu se se știe dacă vom avea timp să le vedem pe toate dar în mod sigur nu vom rata pe cel mai renumit și anume Geirangerfjord care este inclus în patrimoniul UNESCO și care oferă o priveliște fantastică datorită cascadelor sale și a stâncilor care îl înconjoară.

Adrian este genul de om pe care foarte puține lucruri îl impresionează cu adevărat. Cine nu îl cunoaște și nu știe nimic despre marea lui pasiune îl poate cataloga cu ușurință ca fiind un om rece și insensibil. Numai privindu-l cum conduce o mașină îți poți da seama cu adevărat ce fel de om este. Mașinile puternice, plăcerea de a conduce și de a le testa limitele este marea lui pasiune. A acceptat pe loc să vină cu noi în marea aventură când i-am spus că vom avea un Land Cruiser V8 și că am fi încântați dacă el o va conduce. Privindu-i strălucirea din ochi mi-am dat seama că este omul potrivit pentru a conduce bolidul pe patru roți și sunt sigură că va face față tuturor provocărior.

Sursa foto: toyota.ro

Pasionat fiind de off road, el consideră Land Cruiser V8 ca fiind nava amiral de la Toyota şi nu cred că exagerează. Acest bolid cu motor V8 este descendentul modelului Land Cruiser 100 şi are multe echipamente noi care îi măresc performanţele off road şi îl situează cu mult deasupra oricărui competitor din segmentul SUV Large Premium. Exteriorul nu excelează prin eleganţă dar nu putem susţine acelaşi lucru despre interior pentru că s-a pus foarte mult accent pe confort şi siguranţă. Este o mașină fiabilă, rezistentă și are un consum redus de carburant, ceea ce constituie un avantaj în timpul călătoriilor lungi, pe drumuri inaccesibile, așa cum va fi a noastră.

Am scris acest articol pentru Etapa nr.17  a concursului Super Blog 2011.Facebook Comments

About Mihaela

2 comments

  1. La multi ani din nou, Mihaela!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.