Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Un partener de încredere

Un partener de încredere

În firma unde lucrez toată activitatea se desfășoară cu ajutorul computerelor pentru că s-au creat baze de date complexe și aplicații performante necesare introducerii și prelucrării datelor preluate de la beneficiari. Totul se desfășoară într-un ritm rapid pentru că nu ne permitem să depășim termenele alocate și din această cauză computerele, imprimantele, ploterele și scanerele trebuie să funcționeze impecabil și ideal ar fi să nu se strice niciodată. Din cauză că nu am răbdare și nici timp să deschid și să închid aplicațiile pe rând numai ca să previn blocarea sistemului mi-ar plăcea să primesc un laptop nou și performant în locul desktop-ului pe care îl am, care să aibă o viteză de procesare superioară.

Știu că prea curând nu se va întâmpla așa ceva, dar totuși eu sper ca într-o bună zi să găsesc pe biroul meu un laptop din gama Asus K53 și anume modelul Asus K53SV-SX379D  disponibil în magazinul online oktal.ro. Poate vă întrebați care sunt motivele care m-au făcut să prefer acest model de laptop și de aceea o să încerc să explic pe scurt de ce îmi place și cu ce m-ar ajuta în munca mea.

În primul rând mi-a atras atenția configurația care este una din cele mai bune datorită procesorului, a plăcii video și a memoriei RAM. Procesorul  Intel® Core™ i7 cu 4 nuclee și cu frecvența de 2 GHz mă încântă cel mai mult pentru că este foarte puternic și are procese îmbunătățite de multitasking CPU și cred că nu aș mai avea probleme cu blocarea sistemului. Placa video NVIDIA GT 540M cu memorie video DDR3 de până la 2 GB este ideală pentru accelerarea vizuală, gaming și multimedia iar capacitatea de 8192 MB s a memoriei RAM mărește considerabil performanţele acestui laptop.

Făcând parte din gama Asus K53 care se evidențiază prin îmbinarea perfectă a performanței cu aspectul elegant nu pot trece cu vederea acest aspect. Adevărul este că este o plăcere să privești la monitorul HD LED backlit cu diagonala de 15.6 inch și rezoluție de 1366 x 768 pixeli, să admiri carcasa din aluminiu prelucrat prin șlefuire și să folosești tastatura ergonomică Chiclet (premiul IF Award) cu taste late care nu rețin praful. Datorită dimensiunilor 9378 x 253 x 28.3 – 34.9 mm și a greutății de numai 2.6 Kg acest model redefinește noțiunea de portabilitate.

Un aspect important este prezența a trei tehnologii novatoare, și anume Super Hybrid Engine, Icee Cool și Palm Proof.

  • Tehnologia Super Hybrid Engine gestionează eficient consumul de curent al componentelor. Dacă procesorul, cipul grafic sau sistemul audio sunt în așteptare ele nu trebuie să ruleze la capacitate maximă și prin folosirea acestei tehnologii se poate ajunge la un nivel al autonomiei de până la 25% mai mare comparativ cu alte configurații similare.

  • Tehnologia IceeCool protejează palmele de căldura care este produsă prin direcționarea acesteia cât mai departe de utilizator. Datorită faptului că placa de bază  are componentele așezate în partea de jos, combinația acesteia cu heat-pipe-urile și ventilatoarele face ca palm rest-ul și suprafața de tastare să rămână reci.

  • Tehnologia Palm Prof previne inserările accidentale datorită touchpad-ului inteligent care face diferența dintre contactul cu palma și cel cu degetul pentru a preveni mișcarea cursorului în timpul tastării.

Dacă stau bine și mă gândesc cred că mi-ar fi bun un laptop de genul acesta și acasă, dar din cu totul alte motive. Deși am un unul bunicel (are trei anișori) simt că pe zi ce trece îl cam lasă puterile (adică bateria) și dacă nu este tot timpul alimentat de la priză moare în câteva minute. Da, îl pot folosi foarte bine și așa, dar nu am nici o șansă să profit de portabilitatea caracteristică laptopuri-lor. Sincer mi-ar plăcea să îl înlocuiesc cu un Asus Ks3 care are acumulator Li-Ion cu 6 celule care ofera o autonomie de aproximativ 5 ore și problema ar fi rezolvată.

Ținând seama de configurația, performanța și tehnologiile specifice laptop-ului Asus K53SV-SX379D sunt absolut sigură că acesta m-ar ajuta foarte mult în activitatea mea și nu aș mai avea probleme de nici un fel. Mă voi putea bucura din plin de experiența multitasking  și îl voi putea lua cu mine oriunde m-aș duce. Și sunt absolut sigură că el, partenerul meu de încredere, nu îmi va înșela niciodată așteptările.

Am scris acest articol pentru Etapa nr.16  a concursului Super Blog 2011.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.