Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / NH Hotels – Wake up to a better world

NH Hotels – Wake up to a better world

Anul trecut am participat la un concurs de eseuri literare având ca temă protejarea mediului înconjurător și promovarea produselor eco friendly și am câștigat  un voucher de călătorie către orice oraș din lume cu cazare într-un hotel care face parte din lanțul NH Hotels. Din păcate nu mai auzisem până atunci de acest lanț hotelier, dar accesând http://www.nh-hotels.com/ am aflat printre altele că NH Hoteles deține 400 de hoteluri însumând 59.847 de camere situate în 25 de țări din Europa, America și Africa și că se situează pe locul 3 în Europa pe segmentul business. În Romania există două hoteluri NH, unul în București iar celălalt în Timișoara.

Acest ultim amănunt m-a determinat ca în drumul meu spre Nice (Franța) să fac o escală de o zi în București, pentru că oricum trebuia să ajung la aeroportul Otopeni pentru a mă îmbarca într-un avion cu destinația Nisa.

După o noapte obositoare petrecută într-un tren care a avut o întârziere demnă de Guiness Book am ajuns în București pe la 8 dimineața și drumul de la Gara de Nord până în sectorul 3 pe Bulevardul Mircea Voda nr.21 unde se află Hotelul NH Bucharest l-am făcut cu taxiul pentru că  distanța nu era mare (10 Km).

Oboseala începuse să își spună cuvântul dar asta nu m-a împiedicat să arunc o privire admirativă clădirii moderne și elegante din fața mea. Când am făcut rezervarea online  am văzut și câteva fotografii cu exteriorul clădirii, știam cum arată și că a fost renovată în anul 2005, dar nu am trecut mai departe fără să o privesc în toată splendoarea ei.

Nerăbdătoare am intrat în hotel și m-am îndreptat spre recepție unde m-a întâmpinat o tânără simpatică și zâmbitoare. Sincer, este foarte plăcut când cineva îți urează  bun venit cu zâmbetul pe buze. Privirile morocănoase și vorbele în doi peri îmi crează o stare de disconfort, mă enervează și mă indispun pentru tot restul zilei. În timpul în care recepționera a căutat în computer rezervarea mea am aruncat câteva priviri în jur.

 Am fost plăcut impresionată de coloritul și aranjamentul modern al recepției, de canapelele roșii confortabile și de măsuțele joase. Toate acestea mă îmbiau să mă opresc puțin și să mă relaxez. După nici doi pași făcuți în direcția liftului lângă mine a apărut un angajat al hotelului care m-a însoțit până la etajul meu și care a răspuns amabil la toate întrebările mele.

Ajunsă în cameră primul lucru pe care l-am văzut a fost patul mare și confortabil care mă aștepta cu nerăbdare, numai pe mine. Podele lemn de culoare închisă, petele de roşu aprins de pe pereți, draperiile grele și lumina difuză creau o atmosferă caldă, senzuală. Mi se părea normal ca într-un hotel de patru stele să beneficiez  de aer condiționat, telefon cu acces direct, minibar, seif pentru valori, cablu TV și acces la internet wireless, nu? Ei bine, și din punctul acesta de vedere totul era așa cum mă așteptam.

Nerăbdătoare am intrat în baie pentru că vroiam să fac un duș înainte să fac o mică plimbare prin oraș. Încăperea era plăcută, primitoare și foarte curată. Se simțea un miros proaspăt de lămâie și imediat mi-au atras atenția produsele cosmetice Agua de la Tierra așezate frumos pe marginea chiuvetei și pe suportul de lângă cadă. Curioasă am luat în mână tubul de un albastru translucid pe care scria Clean and hygienic hands. Era un gel de curățat mâinile fără ajutorul apei dar ambalajul mi-a atras mai mult atenția decât produsul în sine. Mi se părea că are ceva deosebit dar nu îmi dădeam seama ce anume, așa că m-am dus în cameră hotărâtă să caut pe internet mai multe informații despre aceste produse.

Nu a fost nevoie să pornesc computerul pentru că pe noptiera de lângă pat am găsit broșura hotelului și am început să citesc despre cosmeticele din gama “Agua de la Tierra” care sunt oferite gratuit oaspeților din fiecare hotel NH. Toate au ambalaje oxo-biodegradabile cu durata de biodegradare de maxim 7 ani în loc de 400 cât este în prezent durata standard de biodegradare a unui ambalaj de plastic. Lansarea acestei game de produse sub brandul propriu este numai una din acțiunile întreprinse de NH Hotels prin care comunică lumii întregi preocuparea pentru mediul înconjurător sub deviza Wake up to a better world.

Răsfoind broșura am mai aflat că NH Hotels a început să instaleze  puncte de reîncărcare rapidă pentru mașini electrice, că oferă un Calculator al emisiilor de dioxid de carbon care este disponibil pe website-ul lanțului hotelier și că prin conceptul de Ecomeetings aferent evenimentelor sociale și de afaceri găzduite în cadrul hotelurilor propune partenerilor o abordare responsabilă privind protejarea planetei. De asemenea, NH Hotels a demarat parteneriate strategice cu Comisia Europeană în programele acesteia “GreenLight” și “Green Building”, devenind un model de referință pentru hotelurile din întreaga lume în domeniul protejarii mediului înconjurator.

În general am avut parte de o zi plăcută în București datorită în primul rând standardelor înalte de calitate ale serviciilor și facilităților oferite de NH Hotels. Totul a fost perfect, m-am simțit foarte bine, m-am răsfățat la saună și la jacuzzi, m-am plimbat prin Cișmigiu și am admirat Casa Poporului iar seara mi-am luat zborul spre Nisa.

(va urma)

Am scris acest articol pentru Etapa nr.13  a concursului Super Blog 2011.

Facebook Comments

About Mihaela

2 comments

  1. Multă baftă în concurs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.