Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Asus Transformer în lupta pentru veșnicie

Asus Transformer în lupta pentru veșnicie

Tema acestei probe este:  Scrie un post (300 – 600 de cuvinte) în care să ne povestești despre un personaj, o carte sau un film SF in care tabletele ASUS Transformer sau Slider s-ar fi putut regăsi în mainile protagonistilor. Povesteste-ne un episod in care acestea s-ar fi putut regăsi în mijlocul acțiunii. Sincer îmi place proba aceasta, pur și simplu este pe gustul meu pentru că pot da frâu liber imaginației și să fac câteva modificări pe gustul meu. Printre scriitorii mei favoriți se numără și Alfred Elton van Vogt (920-1950) care a scris peste 30 de volume de traduse în foarte multe limbi: Lumea lui A, Armureriile lui Isher, Războiul contra Rull-ilor, Rătăcitori printre stele etc. Sincer, mie mi-a plăcut cel mai mult Lupta pentru veșnicie.

După 3500 de ani de izolare voită în spatele barierei energetice, oamenii încep să își pună întrebări despre ce s-a întâmplat de-a lungul timpului după ce ei s-au retras și cum au evoluat societatea oamenilor-animale. Oamenii (specia dominatoare) căpătaseră puteri mentale nelimitate dar corpurile li se micșoraseră până la dimensiunea unei insecte. Modyun (personajul principal) acceptă să participe la acest experiment și este supus timp de patru ani de zile unui tratament pentru creșterea corpului iar apoi se aventurează în lumea primatelor. Pe parcurs trece prin tot felul de experiențe ciudate dar este ajutat și încurajat de Soodleel, femeia care acceptase să treacă prin același proces de creștere ca el și să îl urmeze dincolo de barieră. Modyun este cam dezorientat și are mult de furcă cu sistemul de organizare al societății, cu computerele și cu stilul de viață al oamenilor-animale, dar și cu autoritățile reprezentate de oamenii-hienă.

Cred că Modyun s-ar fi descurcat mult mai bine în lumea animalelor dacă ar fi acvut drept ajutor tableta ASUS Transformer . De exemplu:

,,Cu toate acestea când mașina se opri Modyun nu își dădu seama încotro trebuia să se îndrepte ca să ajungă la zona rezidențială. Își aduse aminte că de pe tableta lui Asus Transformer se putea conecta la computerul principal și astfel putea accesa foarte ușor harta orașului. Cu ajutorul sistemului de navigație GPS reuși să ocolească zona de tranzit și ajunse mai repede decât și-ar fi închipuit în zona destinată locuințelor temporare. Acolo îi reîntâlni pe cei trei tovarăși de drum care deja se instalaseră..”

,, ..se conectă cu insecta Eket. O salută mai întâi și primi în schimb un răspuns curtenitor. Raportul lui pe care îl scrisese folosind aplicația preinstalată Polaris Office îl trimise la adresa de e-mail a insectei, fiind însoțit de recomandarea de a fi citit de toți oamenii de dincolo de barieră. Soodleel privea nedumerită tableta Asus Transformer și îl întrebă de Modyun de ce nu se folosește de puterile sale mentale pentru a transmite mesajul, iar explicația primită o uimi și o dezgustă în același timp. Din cauză că și indivizii din rasa Nunuli (cei care cuceriseră Pământul de mai bine de 3500 de ani) aveau capacități mentale asemănătoare oamenilor și ar fi riscat ca transmisia lui să fie interceptată”

Adevărul este că sunt foarte multe situațiile în care personajul principal se poate folosi de tabletă, dar trebuie să mă opresc aici, din păcate..

P.S. Cred că cea mai veche mențiune a unei tablete o găsim în Biblie. Cine altul decât Moise a fost primul posesor al unor tablete care conțineau învățăturile lui Dumnezeu către oameni? Se crede că cea mai veche și mai citită carte din lume a fost scrisă de foarte mulți oameni pe o perioadă de 1500 de ani.

Am scris acest articol pentru Etapa nr.10  a concursului Super Blog 2011.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.