Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Escapadă de weekend

Escapadă de weekend

A fost o vreme când acceptam bucuroasă  să plec în excursii cu prietenii și chiar nu mă interesa ce mijloc de transport vom avea și ce echipamente vom folosi. Unul aducea cortul iar altul ceaunul, ne puneam rucsacurile burdușite cu mâncare și haine în spate și porneam la drum. Eram tineri, entuziaști, plini de viață și nimic nu ne putea opri. Dana și Iulian formau un cuplu simpatic și niciodată nu i-am auzit certându-se. Din păcate, de aproape 15 ani sunt stabiliți în București și rar am avut ocazia să îi reîntâlnesc în anii care au urmat. Mi-ar fi plăcut enorm să organizăm o excursie ca pe vremuri, să evadam în natură și să uităm de grijile cotidiene.

Entuziasmată de idee, acum două luni am sunat-o pe Dana și i-am spus pe nerăsuflate ce am de gând. În naivitatea mea mi-am închipuit că Dana va sări în sus de bucurie și împreună cu Iulian vor da imediat curs invitației mele de a petrece un sfârșit de săptămână pe malul lacului Cinciș și prin împrejurimi, dar nu a fost așa. Cu mult calm ea mi-a explicat că timpul a trecut iar ei nu mai sunt tineri. Au devenit comozi și vor ca într-o excursie să aibă parte de tot confortul posibil: transport cu mașina, echipament de camping de bună calitate, cazare și mâncare ca acasă. Avea nevoie de câteva zile ca să planifice totul pentru că în caz contrar se iscau discuții aprinse între ei și ea dorea să evite asta.

Adevărul este că nu m-a mirat prea mult această schimbare pentru că din păcate și cu noi se întâmplase la fel. M-am bucurat totuși că a fost încântată de ideea mea cu lacul Cinciș pentru că este una dintre cele mai căutate zone de agrement din Hunedoara și din împrejurimi. Peisajul este de vis iar lacul este încadrat de dealuri înalte, pline de verdeață.


Ziua mult așteptată a sosit și cei doi bucureșteni și-au făcut apariția într-o mașină de teren care era echipată până la refuz cu bagaje și echipamente de camping. Pe capotă trona la loc de cinste un caiac Capri dublu pentru ape line, perfect pentru începători. Tot pe capotă mai era prinsă și o cutie de portbagaj Atlantis 780 de culoare gri destul de încăpătoare pentru toate bagajele lor, inclusiv ustensilele de pescuit ale lui Iulian. În spatele  mașinii era montat un suport de biciclete pe cârlig Thule EuroClassic G5 din aluminiu pe care erau prinse cu clame două biciclete Giant superbe.

La un moment dat am întrebat amuzată dacă mai este loc în mașină și pentru noi doi și bagajele noastre, dar am fost asigurată că nu vom avea probleme, ba chiar vom călători confortabil, neincomodați de bagaje. Și totuși pe mine mă rodea curiozitatea și tare mă mânca limba să întreb câți bani au dat pe tot echipamentului pentru că făcând un mic calcul rapid rezulta o sumă enormă, chiar și pentru buzunarele lor.

Am îndrăznit totuși să pun întrebarea și m-am mirat când mi-au spus că tot echipamentul nu este în nici un caz cumpărat. Deoarece ei nu mai fac așa des excursii au considerat că nu este necesar să cumpere tot ceea ce vedeam eu montat pe mașină pentru numai două zile, așa că soluția perfectă a fost închirierea lor de la magazinul online aventuria.ro care oferă cea mai variată gama de soluții pentru confortul și siguranța călătoriilor.

Cele două zile petrecute alături de vechii mei prieteni au fost frumoase și pline de dinamism. Mișcarea în aer liber ne-a făcut bine și ne-a reîncărcat bateriile…până la viitoarea escapadă.

Am scris acest articol pentru Etapa nr.9 a concursului Super Blog 2011.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.