Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Blogwars 2011 / Doar un vis

Doar un vis

Nici nu am ajuns bine la lucru luni dimineață că am aflat vestea cea mare. Peste 5 minute trebuie să fim toți prezenți la ședință. Chiar toți? Nu se poate ca eu să rămân în birou ca să îmi savurez cafeaua și țigara? Nu? Ce păcat! Încă adormită m-am aventurat în sala unde avea să aibă loc importantul eveniment și am căutat un loc retras în spatele sălii pentru că nu aveam nici un chef să fiu în raza vizuală a șefului de redacție. Am încercat să aflu mai multe amănunte de la colegul din dreapta mea, dar acesta a dat nervos din mână, ceea ce în traducere liberă înseamnă că habar nu avea despre ce este vorba și că aș face bine să îl las în pace. Încă unul care nu apucase să își bea cafeaua, îmi zic eu, și îl las în plata domnului.

Brusc murmurul vocilor a încetat și atunci am știut că și-a făcut apariția personajul principal în toată povestea asta. Cu multă grijă a așezat pe masă un laptop, l-a deschis tacticos și a început să butoneze de zor. Minutele treceau și noi începusem să ne pierdem răbdarea. Murmurul vocilor a reînceput ca o muzică în surdină și o toropeală ciudată a pus stăpânire pe mine. La un moment dat am tresărit când am auzit o voce puternică care repeta de zor: Ce-i asta? Apoi am alunecat din nou în lumea viselor…

Un laptop..au răspuns anemic câțiva colegi. Nemulțumit de răspuns șeful a mai întrebat încă odată: Ce-i asta? Oare nu auzise bine răspunsul prima dată sau vroia să punem în scenă reclama aia cu bătrânul senil și fluturele? Nu cred că era vreo persoană în sală care să nu știe cum arată un laptop dar nimeni nu mai îndrăznea să dea același răspuns, cu toate că erau ferm convinși că nu au în fața ochilor o râșniță de cafea sau un prăjitor de pâine. Și totuși nu înțelegeau ce vroia șeful de la ei. Secretara i-a șoptit colegei de la personal că laptopul acela este cea mai recentă achiziție a șefului și apoi zvonul s-a propagat în toată sala cu viteza fulgerului..Și lupta a început:

Ca la un semnal combatanții din linia întâi au început să îl felicite pe fericitul posesor al laptopului. Au urmat cei din linia a doua cu strângerile de mână și bătăile pe umăr. Cei din linia a treia au sărit în luptă cu pupături și lacrimi de admirație asezonate cu oftaturile de rigoare. Mai rămăseseră cei din ultima linie care erau adepții tacticii prin învăluire și nu se aruncau orbește în luptă. Aveau nevoie de mai mult timp pentru a aduna cât mai multe informații necesare elaborării unei strategii imbatabile. Spionul de serviciu și-a pus tacticos ochelarii pe nas și s-a strecurat pe nesimțite printre luptătorii din primele linii până a ajuns foarte aproape de obiectiv. O singură privire i-a fost suficientă pentru a identifica laptopul.

Întors la bază a dat verdictul:  Asus K53 SV .

Bazându-se pe această informație prețioasă cei din ultima linie au început să-și elaboreze planul de bătaie ținând cont de performanțele noii serii de laptopuri Asus K. Am încercat să le spun că de săptămâna trecută eram mândra posesoare a unui astfel de laptop comandat de la magazinul online  koyos.ro dar nimeni nu m-a băgat în seamă. I-am lăsat să caute în continuare informații pe internet despre acest laptop și să își ia sârguincios notițe:

 • procesor – Intel Core i7, model 2630QM, frecvența 2.00GHz, cache 6 MB
 • ecran – diagonala 15.6″, rezoluția 1366 x 768, tehnologia LED
 • memorie RAM – capacitate 4 GB, tip DDR3, frecvență 1333 MHz
 • hard disk – capacitate 750 GB, interfață HDD SATA, viteza de rotație 5400 rpm
 • placă video – nVidia GeForce GT 540M, dedicată, capacitate 2048 MB
 • baterie – 6 Celule Li-ion
 • tastatură – numerică
 • greutate – 2.6 kg
 • culoare – brown
 • dimensiuni – 378 x 28.3-34.9 x 253 mm
 • preț – 2.997,00 RON

Aș fi vrut să le mai spun cât de mulțumită sunt eu că pot deschide mai multe aplicații în același timp fără să îmi fac probleme că la un moment dat se va bloca sau va începe să macine ca o râșniță. Mai ales când trebuie să scriu un articol pe blog am deschise două browsere pentru navigarea pe internet (Chrome și Firefox) , Adobe Photoshop, Macromedia Flash, câteva fișiere word sau excel și câteodată  jocul meu preferat Second Life. Nu mai zic de yahoo messenger care musai să fie tot timpul conectat, nu?

Supărată pe ei că nu mă lasă să contribui la imbatabila lor strategie cu ceea ce știam  despre obiectiv, m-am ridicat brusc în picioare și am vrut să părăsesc câmpul de luptă, dar colegul de la contabilitate m-a tras de mânecă și m-a oprit.

Nedumerită am deschis ochii și am privit în jur. Ședința luase sfârșit și colegii părăseau sala. Toți vorbeau în același timp, se auzeau și râsete, deci totul era normal. Câmpul de luptă dispăruse ca prin farmec, la fel și combatanții. Păcat!

– Heeei, cine dă o cafea?

Articol scris pentru concursul Blogwars, tema nr.1

Later edit: Se pare că am dat greș cu acest articol, cei de la Asus nu mai apreciază creativitatea. Voi rămâne jurat și voi acorda note la articolele concurentilor norocosi. Sa vedem cine mă impresionează și cu ce.

Facebook Comments

About Mihaela

2 comments

 1. Sigur, seful trebuia sa-si arate subalternilor ultima achizitie, sa primeasca felicitarile de rigoare dar si sa le sugereze sa-i urmeze exemplul, vorba unui mare (micut) om de stat: „un I-POD ca tot romanul”! Mult succes la concurs si o duminica placuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.