Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Viitorul depinde de noi

Viitorul depinde de noi

După câțiva ani de muncă asiduă în cadrul departamentului IT&C din cadrul firmei Oktal mi s-a oferit șansa de a călători în viitor cu scopul bine definit de a aduna cât mai multe informații în legătură cu evoluția tehnologiei și în mod special a calculatoarelor. Momentul mult așteptat a sosit și ultimele cuvinte pe care le-am auzit înainte să mă urc în capsula timpului au fost ,,Mult noroc și nu uita să transmiți live tot ceea ce se întâmplă”. Mă îndoiam că este posibilă o transmisie live din viitor, dar nu i-am contrazis.

11 octombrie 2011, ora 14.14

Am închis ușa  micii capsule transparente, m-am așezat în fotoliul confortabil și am așteptat. La un moment dat am auzit o voce în cabină care îmi spunea să tastez  anul 2050.  Era prea aproape de prezent și totul era previzibil, așa că am încălcat procedura stabilită și am ales anul 3011.

11 octombrie 3011, ora 14.15

O lumină strălucitoare mă înconjura și totul părea ireal. Oare ajunsesem la destinație? După câteva clipe ușa capsulei s-a deschis și înăuntru a pășit un bărbat care mi-a spus că trebuie să mă întorc cât mai repede în timpul meu deoarece peste 15 minute bariera împotriva călătorilor temporali va fi din nou funcțională. Dacă nu mă conformam exista riscul de a rămâne blocată acolo și urma să suport consecințele nesăbuinței mele.

Ideea de a rămâne în viitor mă încânta la nebunie dar trebuia să găsesc o modalitate de a-mi îndeplini misiunea adunând cât mai multe informații. Bănuind avalanșa de întrebări pe care mă pregăteam să o revărs asupra lui, bărbatul m-a atenționat că datorită timpului foarte scurt îmi va răspunde doar la o singură întrebare. Bucuroasă că mi se acorda totuși o șansă nu am stat prea mult pe gânduri și l-am întrebat:

– Vreau să știu cum arată calculatoarele voastre, ce tehnologie au la bază și cât de performante sunt?

Pentru moment am crezut că am gafat întrebând așa ceva deoarece bărbatul din fața mea a rămas preț de câteva secunde nemișcat, cu privirea ațintită în gol și cu degetul arătător de la mâna dreaptă lipit de tâmplă. Brusc a izbucnit într-un hohot de râs molipsitor. Nu mă așteptam la o asemenea reacție dar era semn bun că oamenii viitorului aveau simțul umorului.

– Îmi cer scuze dar mi se par amuzante și puerile informațiile despre calculatoare, așa cum le numiți voi. Foarte multe componente, accesorii, cabluri, mișcări spasmodice ale degetelor pe tastatură mi se par inutile. Pentru mine totul este foarte simplu și accesul la  informație este aproape instantaneu.

– Incredibil! Unde este calculatorul tău? Este cumva ceasul de la mână sau medalionul de la gâtul tău? Stai puțin, iar ai degetul la tâmplă. Să nu îmi spui că toți oamenii sunt telepați și pot schimba instantaneu informații între ei?

– Ei, nici chiar așa, mi-a răspuns el cu zâmbetul pe buze. Numai peste 251 de ani vom deveni telepați. Calculatorul meu este un minuscul disc transparent implantat încă de la naștere aici (și degetul lui îmi îndică din nou punctul acela de la tâmplă). El conține toate informațiile de care avem nevoie dar și istoria trecutului, prezentului și viitorului omenirii. Aceste discuri minuscule sunt de fapt nodurile rețele informaționale care are o arie de acoperire foarte mare, incluzând toate planetele locuite de oameni.

– Fascinant! Mai spune-mi te rog încă ceva..

– Îmi pare rău dar ți-am răspuns la întrebare. Acum trebuie să te întorci în timpul tău! Și fără un cuvânt mi-a strâns mâna în semn de rămas bun și a plecat, însă nu înainte de a tasta în locul meu anul 2011, pentru că și-a dat seama că eu nu voi avea putere să fac acest lucru.

11 octombrie 2011, ora 14.15

Colegii meu urmăreau începutul transmisiunii live și erau foarte entuziasmați iar eu strângeam gânditoare în podul palmei micul disc transparent care conținea răspunsurile la toate întrebările mele, dar și ale lor.

Am scris acest articol pentru Etapa nr.5 a concursului Super Blog 2011.

Facebook Comments

About Mihaela

4 comments

  1. Da, da, foarte frumoasa ar fi o calatorie in viitor! Dar sa fie asa, un viitor ca in „Fundatia” lui Asimov!

    • Dacă vroiam să scriu un articol asemănător cumva cu ,,Fundația,, nu îmi erau îndeajuns 600 cuvinte (limita maximă/articol). Și pe acesta l-am cam ciuntit și..asta a ieșit..

  2. Aaaa, era cu limita de cuvinte..
    Oricum, ma refeream la „Fundatia”, in sensul ca as prefera sa vad un viitor, asa, cu progrese, cum l-ai descris si tu. Iar daca as sti ca jumatate din uscat va fi acoperit de ape, sau ca a explodat luna sine-a calamitat si pe noi, sau ca am ajuns sa traim in grote, sau noaptea, pentru ca soarele e prea puternic si „arzator” ziua, nu as vrea sa mai merg in viitor.
    Chiar, stii ca s-a reusit teleportarea unei particule? Mai e putin pana departe! Abia astept! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.