Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Remember

Remember

Deseori o imagine sau un sunet  îmi aduce aminte de oameni, locuri sau ceva ce s-a întâmplat cu mult timp în urmă. Uneori printre amintirile frumoase se strecoară și unele neplăcute pe care le alung imediat pentru că le prefer pe cele care îmi provoacă zâmbetul și mă emoționează. S-a întâmplat demult dar când îmi aduc aminte am impresia că a trecut foarte puțin timp de atunci. Primul radiocasetofon pe care l-am cumpărat împreună cu sora mea mi se părea pe atunci cel mai performant, sofisticat și ultramodern aparat și ascultam cele câteva casete pe care le aveam aproape tot timpul. Când a început școala eu nu am putut să mă despart de aparatul mult iubit și fiind mai mare l-am revendicat, l-am îndesat în bagaj și l-am luat cu mine.

Eram șase fete în cameră, toate de aceeși vârstă, dar gusturile noastre în materie de muzică erau total diferite. Casetele mele cu Bee Gees, Modern Talking și Queen nu prea erau pe placul unora din ele care preferau altceva și uneori se mai iscau discuții aprinse între noi. Dar ținând cont că radiocasetofonul meu era singurul la care se putea asculta muzică în acea cameră, vă dați seama că eu aveam întodeauna ultimul cuvânt. Recunosc că eram puțin egoistă și din această cauză se întâmpla (rar) să am mustrări de conștiință. Și ca să nu fiu eu aia rea le mai lăsam și pe celelalte fete să asculte câte o melodie de pe casetele lor, dar asta nu dura mult. După două sau trei melodii ascultate cu perna pe cap nu mai rezistam și pe considerentul că radiocasetofonul este al meu, bagam repede caseta mea preferată cu Modern Talking. Îmi plăcea foarte mult melodia You’re not alone  și eram în stare să o ascult de foarte multe ori pentru că îmi oferea o stare de liniște interioară, de relaxare și mă determina să fac abstracție de lumea înconjurătoare.

Acei ani au fost unii dintre cei mai frumoși din viața mea și întotdeauna când ascult această melodie gândul îmi zboară la colegele mele și la camera sărăcăcioasă din cămin unde radiocasetofonul meu era piesa de rezistență. Certurile, lacrimile și discuțiile aprinse dispăreau ca prin farmec când muzica invada camera și sufletele noastre. Câteodată mă întreb cum ar fi fost dacă atunci am fi ascultat muzica preferată la un laptop dotat cu tehnologia SonicMaster, ASUS N55 sau N75 ?

Aceste două noi modele care aparțin generației N de la Asus sunt renumite datorită tehnologiei SonicMaster și a sistemului audio. Procesoarele Intel Sandy Bridge – Core i3, Core i5 şi Core i7 (8 GB memorie RAM DDR3 ) cu care sunt echipate, placa video Nvidia GeForce GT 555M (1 sau 2 GB memorie RAM) , hard disk cu capacitate de până la 750GB și nu în ultimul rând design-ul special creat pentru acestea de către David Lewis plasează aceste două modele în vârful ierarhiei laptopurilor performante.  Basul ireproșabil precum și sunetul clar și puternic determină percepția elementelor surround și vocale întocmai ca la o audiție live.

Dacă acum 20 de ani cineva mi-ar fi spus că va fi posibil să ascult muzică la un asemenea nivel  i-aș fi răspuns că mai mult ca sigur așa ceva este de domeniul science fiction și nu l-aș fi crezut. A trebuit să treacă mult timp ca să se ajungă la asemenea performanțe. Sunt sigură că ASUS nu se va opri aici și va continua să ne surprindă plăcut cu ideile inovatoare pe care le va pune în practică, în special în ceea ce privește imaginea și sunetul care au un rol foarte important în viața noastră.

Am scris acest articol pentru Etapa nr.1 a concursului Super Blog 2011.

 

Facebook Comments

About Mihaela

6 comments

  1. Gabriel Ursan

    Se vede foarte bine ca ai retrait cu adevarat vremurile petrecute in camin cand ai scris acest articol. Si eu particip la acest concurs si mai caut sa vad de ce face „concurenta” ;). Asa am dat peste al tau si recunosc ca imi place.

    Sa ne fie cu succes tuturor Mihaela!

  2. Bravo, Mihaela!

  3. Mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.