Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Personale / Vânzătorul perfect

Vânzătorul perfect

De multe ori prefer să îmi fac cumpărăturile la Unicarm pentru că aici găsesc o diversitate mare de produse și prețurile sunt mici, mai ales la carne. Unicarm este un fel de mini-market de cartier aprovizionat cu de toate și din punctul asta de vedere sunt mulțumită. În schimb mă deranjează comportamentul angajaților acestui magazin. De ce spun asta? În primul rând nu sunt organizați bine, dar să zicem că nu e vina lor în totalitate, pentru că mă gândesc că au șefi care ar trebui să se ocupe de problema asta. Cel mai mult mă deranjează  atitudinea câtorva dintre ei. S-a întâmplat de multe ori să pun o întrebare și să nu primesc răspuns de la o vânzătoare foarte ocupată. Bine, să zicem că nu s-a făcut gaură în cer din

cauza asta și m-am învățat minte să nu mai pun întrebări aiurea și să mă descurc singură, dar azi chiar m-am enervat și cu greu m-am abținut să nu zic vre-o două de dulce vânzătorului care se credea mare șmecheraș și avea glume tâmpite în program.

Sincer, după o zi grea la lucru așa cum a fost ieri, chiar nu aveam chef de glumit cu vânzătorul, tot ceea ce îmi doream era să îmi cântărească afurisitul de pui congelat, să lipească eticheta cu prețul și gata. Nu e normal așa? De ce să fiu eu obligată să îi răspund dacă vreau puiul feliat sau nu, sau dacă doresc să fie pus în punguliță sau nu? Și insista rânjind ca un cretin să îi răspund ca să știe și el ce să facă. De două ori l-am rugat să repete întrebarea, convinsă că nu am auzit bine.

Totuși i-am răspuns calm că nu vreau puiul feliat deși mai bine ziceam invers, adică să îl taie și să îmi cântărească fix 100 de grame. Chiar am avut un impuls să îi cer asta dar oboseala și lehamitea m-au oprit. Mi-am zis că nu are rost să îi dau apă la moară și l-am lăsat în plata domnului.

Oare am pretenții prea mari ca un vânzător să se comporte normal, adică să își facă treaba cât mai repede și mai bine, să fie politicos și să răspundă  întrebărilor puse de clienți? Cer prea mult? Un zâmbet politicos este deajuns, nu e nevoie de glume proaste și de ironii. O asemenea atitudine a angajaților unui magazin nu face bine afacerilor, strică imaginea și îndepărtează clienții. Mă rog, asta este părerea mea și probabil că nu contează prea mult, mai mult ca sigur patronii și managerii magazinelor au alte criterii și țin seama de alte abilități și când fac angajări.

Facebook Comments

About Mihaela

2 comments

  1. Ce abilitati? Din pacate, a fi vanzator in Romania, e echivalent cu a fi muncitor necalificat. Si ca bani, dar si ca pregatire. In plus, majoritatea angajatorilor de vanzatori, nu cer ca pregatire nici liceul. Aviz celor stresati de camerele de luat vederi de la Bac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.