Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Personale / Antipatie la prima vedere

Antipatie la prima vedere

Oare nu vi s-a întâmplat niciodată ca o persoană necunoscută să vă devină antipatică fără vreun motiv anume? Mie da, de câteva ori, și recunosc că nu este ceva lăudabil. Dar de cele mai multe ori este suficient un cuvânt nepotrivit sau o privire ironică care să  declanșeze o stare de disconfort în prezența unui asemenea gen de persoană. Chiar azi am avut neplăcerea de a revedea pe cineva antipatic din punctul meu de vedere. Și a reușit din nou să mă enerveze, deși nu avea această intenție. Cred că de vină este eticheta de persoană antipatică, nesuferită și enervantă pe care i-am pus-o fără să vreau încă de la ,,prima vedere”.

Acum, ce să zic, ar fi foarte ușor din partea mea să îmi găsesc o scuză plauzibilă, ceva de genul: Căldura asta insuportabilă este de vină că mi-am pierdut firea și m-am enervat, dar nu este așa. Hai să zic poate 10%, dar nu în totalitate. Adevărul este că dacă o persoană îmi devine antipatică foarte greu pot reveni la sentimente normale.

Nu pot aborda o mimă impasibilă sau de fals entuziasm cu scopul de a-mi ascunde sentimentele, de orice fel ar fi ele. Ochii, expresia feței și gesturile mele  mă trădează și nu le pot controla.

 

Facebook Comments

About Mihaela

9 comments

  1. Da, patesc si eu. Din pacate in prea multe cazuri.

  2. Salut!

    Eu cred că şi tu îi eşti antipatică aşa că nu te chinui să înţelegi prea mult fenomenul. De obicei antipatiile astea la prima vedere sînt reciproce şi cred că nu ţin de felul în care se îmbracă, cum vorbeşte sau cum merge, per ansamblu nu sînteţi compatibili de nici o culoare şi atunci vă vedeţi doar defectele.

    Dar să ştii că există şi reversul, adică oameni în preajma cărora ţi-ai dori să petreci mai mult timp. Sau oameni atît de urîţi (la propriu) dar a căror prezenţă, atitudine, intenţii etc. te fac să le uiţi defectele aproape de tot şi să te îndrăgosteşti de ei. Din toate acestea eu am tras concluzia că frumuseţea, urîţenia, răutatea sau bunătatea nu sînt factori decizionali în relaţiile dintre noi, chiar există o chimie care se întîmplă între noi!

  3. Curios, ultimul meu post abordeaza aceeasi problema. Deci nu sunt singura… :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.