Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Personale / Dumnezeul meu

Dumnezeul meu

Claudia întreabă cum este Dumnezeul meu și nu pot să îi răspund că e bun, blând, înțelegător dar nici că e rău, fioros și neînduplecător, pentru că din punctul meu de vedere el este inexistent. Nu pot să asociez niște trăsături și însușiri umane unei entități care nu și-a făcut simțită prezența în nici un fel în viața mea. Niciodată nu i-am cerut ajutorul și nici nu am așteptat răbdătoare intervenția forței divine pentru rezolvarea problemelor mele. De ce trebuie neapărat să existe o forță divină pe care să o împovărăm cu toate problemele noastre? De ce în loc să căutăm explicații ți să încercăm să aflăm

răspunsuri la unele întrebări existențiale ne mărginim în a spune ,,Cum o vrea dumnezeu” și ,, Așa a vrut dumnezeu să fie” sau altele de genul acesta. Acum să îmi spuneți voi mie de ce dacă el este așa de bun și milostiv nu rezolvă problemele  oamenilor care cred orbește în el și care îi cer umili ajutorul? Da, pe acei oamenii aceea care cred orbește  și care se roagă în van lui, măcar pe ei să îi ajute. Dar nu face așa ceva pentru că este imposibil, pentru că NU EXISTĂ!

Aceeași întrebare pentru  Meneopol și Nea Costache.

 

Facebook Comments

About Mihaela

10 comments

  1. asta-i grea. pentru că nu cred în bătrânelul cu barbă albă, care stă şi veghează asupra tuturor.
    cred că, într-un mod ciudat, tot ce faci se întoarce asupra ta; cred că totul are o ordine; cred că există „prezenţe”. dar nu cred că aş putea descrie un dumnezeu.

  2. Dacă Dumnezeu ar exista, tu cu siguranţă ai fi unul dintre preferaţii lui pentru că te ocroteşte de cretini, fanatici religioşi.

  3. Nu de putine ori imi pun si eu asemenea intrebari. Nu pot sa spun ca sunt ateu, dar nici fanatic religios, totusi, cand vine vorba despre cei dragi mie, atunci cred si-mi pun sperantele-n El!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.