Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Divertisment / La palarierul nebun

La palarierul nebun

palarier nebun photo pn_zpse2484898.pngMărie se duce la târg să cumpere câte ceva de mâncare pentru copii că nu mai avea decât un pumn de mălai pe fundul sacului.  Cu cei câțiva bănuți pe care îi avea nu prea putea să golească marketu’ dar se gândea că poate o avea noroc și se va întâlni cu cineva cunoscut care să o împrumute. No și în târg se întâlnește ea cu Ion și cu Gheorghe. Ce noroc pe capul meu își zise Măria noastră. Și tocmai când se pregătea ea să aducă vorba de bani își dete seama că ceva nu e în regulă. Amândoi se uitau cruciș la pălăria ei și strâmbau din nas. Era conștientă de marginile roase și de găurile făcute de molii, dar nu avea ce face, trebuia să o poarte că alta nu avea.

Cei doi se gândiră să îi dea o mână de ajutor femeii și până la urmă o convinseră să meargă cu ei la ,,Pălărierul Nebun” ca să cumpere altă pălărie. Ion vede o una nouă, frumoasă, simplă, făcută din 8 bucăți care îi plăcu tare mult și încercă să o convingă pe Mărie că i-ar sta foarte bine cu ea și bărbații cu buzunarele doldora de bani vor roi în jurul ei. Dar nici Gheorghe nu se lăsă mai prejos și încercă să o convingă pe Mărie că dacă și-ar prinde de pălăria ei veche niște pene de păun care să acopere găurile, ar fi mult mai exotic.

Săraca Mărie nu știe ce să facă, de cine să asculte. Să își cumpere pălăria nouă dar simplă sau să pună pene la cea veche? De cine să asculte? Cine are dreptate, Ion sau Gheorghe? Și uite așa, cu gândul la pălărie, uită că de fapt plecase de acasă ca să cumpere mâncare pentru copii!

Facebook Comments

About Mihaela

4 comments

  1. D’apăi nu-i de mirare ca biata Mărie a uitat de ce a plecat de acasă dacă cei doi a încântat-o cu pălăria! Când copii ar vedea-o cu pălărie nouă… ar uita de foame! O zi frumoasă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.