Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Divertisment / Muzica / Leona Lewis

Leona Lewis

leona-lewis photo leona_zps8ae1ce14.pngLeona Louise Lewis (născută pe data de 3 aprilie 1985 în Londra, Regatul Unit) este o cântăreață de muzică pop, soul și R&B. Ea a devenit cunoscută în urma participării la emisiunea-concurs The X Factor, pe care a câștigat-o la finele anului 2006. Albumul de debut al interpretei, intitulat Spirit a stabilit noi recorduri mondiale, fiind comercializat în peste șase milioane de exemplare pe plan internațional. Cântecul „A Moment Like This” a fost cumpărat de peste 50,000 în primele treizeci de minute de la apariție, stabilind astfel un nou record în Regatul Unit.

De asemenea, „Bleeding Love” este numit cel mai bine vândut single al anului 2007,cu aproape 1 milion de exemplare în evidențele din Marea Britanie și 3,5 milioane în S.U.A. Vânzările înregistrate confirmă succesul interpretei, iar Lewis beneficiază de cel mai puternic debut al unei cântărețe engleze în Statele Unite ale Americii.

Cel de-al doilea album al interpretei, intitulat Echo, a debutat pe cea mai înaltă treaptă a clasamentului britanic și a primit două discuri de platină în Regatul Unit,[15] semnificând vânzări de peste 600,000 de copii în regiunea respectivă.[16] La finele anului 2009, Leona Lewis a înregistrat cântecul principal al coloanei sonore dedicate filmului științifico-fantastic Avatar. Piesa, intitulată „I See You (Theme from Avatar)”, a fost nominalizată la Globul de Aur, la categoria „Cel mai bun cântec original”.

[sursa]

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.